Veelgestelde vragen:

Ontdek hoe onze behandelingen kunnen bijdragen aan een gezondere huid en verlichting van uw klachten, en wat u kunt verwachten bij een bezoek aan Dermiz.

Wat is huidtherapie en welke problemen kan het behandelen?

Huidtherapie is een paramedische discipline gericht op het behandelen van verschillende huidaandoeningen, zoals acne, littekens, eczeem, rosacea en pigmentatieproblemen. Door gebruik te maken van geavanceerde technieken kunnen huidtherapeuten de gezondheid van de huid verbeteren en de effecten van veroudering verminderen.

Wat zijn de bijwerkingen van huidtherapie?

De bijwerkingen van huidtherapie zijn meestal mild en tijdelijk. Afhankelijk van de behandeling kunt u roodheid, lichte zwelling of een tijdelijke toename van de gevoeligheid ervaren. Uw huidtherapeut zal u begeleiden over hoe u uw huid na de behandeling het beste kunt verzorgen om bijwerkingen te minimaliseren.

Wat houdt oedeemtherapie in en hoe werkt het?

Oedeemtherapie richt zich op het verminderen van vochtophopingen in het lichaam, vaak veroorzaakt door een inefficiënt lymfesysteem. De behandeling omvat manuele lymfedrainage, compressietherapie en specifieke oefeningen om de circulatie te bevorderen en zwellingen te verminderen, wat helpt bij het verbeteren van de mobiliteit en het comfort.

Kan oedeemtherapie helpen bij chronische zwellingen?

Ja, oedeemtherapie is zeer effectief voor het beheersen van chronische zwellingen veroorzaakt door aandoeningen zoals lymfoedeem. Regelmatige behandelingen kunnen de zwelling aanzienlijk verminderen en de algehele mobiliteit verbeteren.

Hoeveel behandelingen zijn doorgaans nodig voor zichtbare resultaten?

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de aandoening en de specifieke behandeling. Voor sommige problemen, zoals acne of pigmentatie, kunnen meerdere sessies nodig zijn, terwijl andere, zoals laserontharing, vaak een reeks van 6 tot 8 behandelingen vereisen voor optimale resultaten.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste consultatie?

Tijdens de eerste consultatie voert de huidtherapeut een grondige huidanalyse uit en bespreekt uw medische geschiedenis en specifieke huidproblemen. Op basis hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat is afgestemd op uw behoeften en doelen

Hoe bereid ik me voor op een laserbehandeling?

Voor een laserbehandeling is het belangrijk om blootstelling aan de zon te vermijden en het gebruik van bepaalde huidverzorgingsproducten, zoals retinoïden, te stoppen in de weken voorafgaand aan de behandeling. Uw huidtherapeut zal u specifieke instructies geven om ervoor te zorgen dat u optimaal voorbereid bent voor de behandeling.

Hoe lang duurt het herstel na een laserbehandeling?

De hersteltijd na een laserbehandeling varieert afhankelijk van het type behandeling. Bij milde behandelingen, zoals laserontharing, kunt u doorgaans direct uw normale activiteiten hervatten. Voor intensievere behandelingen, zoals laser resurfacing, kan het enkele dagen tot een week duren voordat de huid volledig hersteld is.

Hoe veilig is lasertherapie voor mijn huid?

Lasertherapie is veilig wanneer uitgevoerd door een ervaren huidtherapeut. De behandeling wordt afgestemd op uw huidtype en specifieke behoeften, en voorafgaand aan de behandeling wordt een grondige analyse uitgevoerd om de beste aanpak te bepalen en mogelijke risico’s te minimaliseren.

Wordt elektrische epilatie of laserbehandeling voor overbeharing in het gezicht vergoed?

Als u een aanvullende verzekering heeft die een budget biedt voor ‘ontharen’ of ‘huidbehandelingen’, kan de behandeling met laser of elektrische epilatie voor overbeharing in het gezicht bij vrouwen worden vergoed. Ontharing op andere delen van het lichaam wordt echter niet vergoed. De vergoeding kan variëren tussen een jaarlijks budget of een eenmalig budget. Informeer bij uw verzekeraar om te weten wat voor u van toepassing is.

Heeft Dermiz een contract met mijn zorgverzekeraar?

Dermiz heeft contracten met de meeste grote zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat, afhankelijk van je polis, behandelingen vaak direct vergoed kunnen worden. We raden aan om contact op te nemen met Dermiz of je zorgverzekeraar om te bevestigen of wij een contract hebben met jouw specifieke zorgverzekeraar.

Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Veel huidtherapie- en oedeemtherapiebehandelingen worden gedeeltelijk of volledig vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis. Vergoedingen kunnen variëren op basis van de behandeling en je aanvullende verzekering. Het is raadzaam om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te verifiëren welke behandelingen in jouw pakket zijn opgenomen.

Hoe zit het declaratieproces precies in elkaar bij een chronische indicatie lymfoedeem na kanker?

Wanneer er sprake is van een destructie van het lymfstelsel na oncologische behandeling d.m.v. chirurgie, radiotherapie en/of chemotherapie en er een secundair lymfoedeem ontstaat, kunnen we gebruik maken van de chronische indicatie bij lymfoedeem. Dit betekent dat vanaf de 21e sessie oedeemtherapie op de basisverzekering gedeclareerd mag worden. Behandeling 1 t/m 20 wordt door u zelf betaald of via het fysiotherapie budget van uw aanvullende verzekering. Belangrijk om te weten: Wanneer behandelingen op de basisverzekering worden gedeclareerd, is het eigen risico van toepassing, ook aan het begin van het nieuwe jaar.

Moet ik zelf de factuur indienen bij mijn zorgverzekeraar voor de vergoeding van Acne, Ontharen of Camouflagetherapie?

Ja, dat klopt. Bij Dermiz betaalt u tijdens uw afspraak contant of per PIN. U ontvangt de factuur per e-mail, waarna u deze zelf kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. In de meeste gevallen wordt het bedrag binnen drie dagen door uw verzekering vergoed.